Κλασικά Παραμύθια

Καλώς ήλθατε στον μαγικό κόσμο των Μύθων του Αισώπου και των Παραμυθιών!

Τα παραμύθια αποτελούν βασικές ιστορίες για την παιδική ηλικία! Τα παιδικά παραμύθια βοηθούν τα μικρά μας να κατανοήσουν την έννοια του ανθρώπου καθώς και τον κόσμο γύρω τους και παρέχουν στα παιδιά τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να λαμβάνουν σημαντικά μηνύματα. Αν και υπάρχουν κάποια θέματα στα παραμύθια που δεν είναι ρεαλιστικά, το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό και προσφέρει θεμελιώδη στοιχεία για την ανάπτυξη των μικρών μας. Τα παραμύθια διδάσκουν στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν βασικές ανθρώπινες συγκρούσεις, επιθυμίες και σχέσεις με έναν υγιή τρόπο. Η απόκτηση αυτών των δεξιοτήτων μπορεί τελικά να επηρεάσει την ψυχική υγεία ενός παιδιού, την ποιότητα ζωής ή ακόμη και τις αξίες και τις πεποιθήσεις του στο μέλλον.

Εδώ θα βρείτε μια επιλογή από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς μύθους (σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε ακούσει τουλάχιστον έναν από τους μύθους του Αισώπου!) και παραμύθια από διαφορετικούς πολιτισμούς. Ιστορίες που έχουν διαβαστεί και διδαχθεί από γενιά σε γενιά, από τους αδελφούς Grimm και Hans Christian Andersen έως τα μαθήματα ζωής που προσφέρουν οι αφηγήσεις του Αισώπου!

Μέσω εικόνων, αφηγήσεων και μουσικής προσπαθήσαμε (ο θείος, οι γονείς και η γιαγιά!) να δημιουργήσουμε μία δική μας απόδοση την οποία αφιερώσαμε με πολλή αγάπη στον μικρό μας Αλέξανδρο, αλλά και σε όλους τους μικρούς μας φίλους που μαθαίνουν τα πρώτα τους κλασικά παραμύθια και τους μύθους του Αισώπου.

«Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Αν θέλετε να γίνουν πιο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια.» - Albert Einstein

Ένα παιδί μαθαίνει πολλά απλώς ακούγοντας αυτές τις καταπληκτικές ιστορίες. Δεν γοητεύουν μόνο τη φαντασία των μικρών μας αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν τη δημιουργικότητά και τη συλλογιστική τους.

Επίσης όταν οι γονείς διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους, δημιουργείται ένας ισχυρότερος δεσμός γονέα-παιδιού.

Εάν θέλετε να διαβάσετε το παραμύθι στα μικρά σας παιδιά, έχουμε δημιουργήσει για εσάς ένα αρχείο PDF μόνο με εικόνες και κείμενο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε.

Τα κλασικά παραμύθια μας στα Αγγλικά

Tα παραμύθια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να μάθουν αγγλικά και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους!

Για τα πιτσιρίκια που δεν μιλούν αγγλικά, αυτοί οι μύθοι και τα παραμύθια θα προσφέρουν μια μεγάλη ευκαιρία να ακούσουν μια ιστορία που τους είναι οικεία στα Αγγλικά. Επιλέξτε αυτό που το παιδί σας ήδη γνωρίζει στη δική του γλώσσα και χρησιμοποιήστε την απλή έκδοση της ιστορίας μας. Παροτρύνετε το παιδί σας να συμμετέχει στην αφήγηση, ζητώντας του να επαναλάβει λέξεις ή φράσεις, για παράδειγμα "What big eyes you have!"

Η εκπληκτική αφήγηση της Estelle Moen θα βοηθήσει τα νήπια σας να βελτιώσουν και να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες!

Για τους μικρούς σπουδαστές Αγγλικών, βρείτε παρακάτω το PDF με το κείμενο.

Σύγχρονο παραμύθι - Εκπαιδευτικές ιστορίες για παιδιά

Οι ιστορίες που έχουν ήθος και μηνύματα πίσω τους είναι πάντα ισχυρές! Αυτές οι ιστορίες θα τα εμπνεύσουν τα μικρά σας και θα τα βοηθήσουν να χτίσουν το σωστό σύστημα αξιών έτσι ώστε στο μέλλον να γίνουν δίκαιοι άνθρωποι.

Έχουμε συγκεντρώσει για γονείς και παιδιά τις παρακάτω προτάσεις.

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Ευχάριστα, ζεστά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Design inspired by BootstrapMade