Το λιοντάρι και ο λαγός

Μία φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα πυκνό δάσος ζούσαν, μεταξύ πολλών άλλων ζώων, ένα λιοντάρι και ένας λαγός. Το λιοντάρι ήταν όμορφο και πολύ δυνατό. Πραγματικά του άξιζε ο τίτλος του βασιλιά του δάσους! Όλα τα ζώα το σέβονταν αλλά και το φοβόντουσαν γιατί όταν πεινούσε και ήταν η ώρα να κυνηγήσει για να φάει, λίγες φορές του ξέφευγε η λεία του.

Μέσα στο ίδιο δάσος ζούσε και ένας λαγός με την οικογένειά του. Ο λαγός κάθε μέρα έψαχνε να βρει φρέσκα λαχανικά για να πάει στην γυναίκα του και τα μικρά του παιδιά για να φάνε. Η οικογένειά του ήταν μεγάλη και πολλές φορές έπρεπε να κουβαλά πολλά ζαρζαβατικά στο σπιτικό του. Η δουλειά του ήταν δύσκολη και κουραστική.

Μία μέρα ο λαγός αφού άφησε στη γυναίκα του τα καρότα που είχε μαζέψει, αποκαμωμένος κάθισε δίπλα στο ποτάμι. «Ουφ …επιτέλους… ευκαιρία για λίγη ξεκούραση μετά από μία τόσο δύσκολη μέρα», σκέφτηκε και, ακούγοντας τον ήχο του νερού, τον πήρε ένας γλυκός ύπνος.Όμως, για κακή του τύχη, το λιοντάρι που έτυχε να βρίσκεται εκεί κοντά, ήταν πολύ πεινασμένο. Είδε τον λαγό ακίνητο να κοιμάται και σκέφτηκε: «Χμμμ… Τι βλέπω μπροστά μου; Ένα νόστιμο γεύμα!» και πλησίασε για να τον αρπάξει.

Έτσι όμως όπως πλησίαζε, με την άκρη του ματιού του, είδε λίγο πιο κάτω στην όχθη του ποταμού ένα ελάφι που είχε σκύψει να πιεί νερό. Ήταν πολύ όμορφο αλλά σίγουρα και πολύ νόστιμο! Το λιοντάρι χωρίς να κάνει δεύτερη σκέψη, στράφηκε προς το ελάφι.

Όμως, για κακή του τύχη, το ελάφι άκουσε τα πατήματά του και το έβαλε γρήγορα στα πόδια. Ο λαγός που εντωμεταξύ ξύπνησε, άρχισε να τρέχει τρομαγμένος. Μετά από πολύ κυνηγητό, το λιοντάρι κατάλαβε ότι δεν είχε πια καμία ελπίδα να προφτάσει το ελάφι.

Γύρισε τότε απογοητευμένο στο σημείο που είχε δει το λαγό, για να διαπιστώσει πως κι αυτός είχε γίνει άφαντος...

«Καλά να πάθω» σκέφτηκε το λιοντάρι. «Από την λαιμαργία μου, άφησα το σίγουρο φαγητό που μπορούσα πολύ εύκολα να πιάσω, για να κυνηγήσω κάτι μεγαλύτερο. Και τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Έμεινα νηστικός…».

Κι έτσι με την  κοιλιά του να γουργουρίζει από την πείνα γύρισε στο δάσος. Γιατί όπως στην περίπτωση του λιονταριού έτσι και στη ζωή τις περισσότερες φορές, όσοι θέλουν τα πολλά χάνουν και τα λίγα.

Μπορείτε να κατεβάσετε το παραμύθι σε μορφή PDF από εδώ.

Ευχαριστούμε τις παρακάτω πηγές για την εικονογράφηση:

Design inspired by BootstrapMade