Καρτέλες με τα βασικά χρώματα

Κάντε τον κόσμο του μικρού σας πολύχρωμο! 

Τα μικρά σας από μικρή ηλικία θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν τα χρώματα και παράλληλα τα σχήματα και τις υφές.

Παρόλο που για έναν ενήλικα η αναγνώριση των χρωμάτων γίνεται αυτόματα, για τα πιτσιρίκια είναι γνωσιακά μία δύσκολη διαδικασία γι’ αυτό και σας προτείνουμε να γίνει μέσα στα πλαίσια ενός παιχνιδιού! 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν καρτέλες με τα χρώματα και να τους ζητήσετε να σας υποδείξουν τα αντικείμενα στο σπίτι ή στον εξωτερικό χώρο που έχουν το αντίστοιχο χρώμα ή ακόμα να συγκεντρώσουν αντικείμενα ή παιχνίδια με το ίδιο χρώμα.

Βοηθήστε το πιτσιρίκι σας να πραγματοποιήσει μέσα από το παιχνίδι ένα από τα πρώτα του βήματα στην μάθηση!

Οδηγίες για την χρήση του υλικού

Εκτυπώστε και κόψτε τις καρτέλες οι οποίες περιλαμβάνουν 4 γράμματα ανά σελίδα. Τα γκρι περιγράμματα θα σας βοηθήσουν να τις κόψετε όμορφα και με ακρίβεια. Με ερωτήσεις που περιγράφουν την κάθε εικόνα παίξτε με το παιδί και βοηθήστε το να μάθει τις πρώτες του λεξούλες και να διευρύνει τις λεκτικές του ικανότητες.

Για καλύτερο και σταθερό αποτέλεσμα, εκτυπώστε τις καρτέλες σε πιο σκληρό από το απλό χαρτί εκτύπωσης. Θα μπορούσατε επίσης να τις πλαστικοποιήσετε για μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο αλλά προσοχή μην ξεχάσετε να κόψετε στρογγυλές τις άκρες ώστε να αποφύγετε τα πιθανά γρατζουνίσματα!

Γνωριμία με τις ξένες γλώσσες

Η εκμάθηση Αγγλικών, Γαλλικών και Ισπανικών γλωσσών γίνεται πιο ευχάριστη καθώς τα παιδιά ανακαλύπτουν τα χρώματα και τα σχήματα με διασκεδαστικό τρόπο μέσα από κάρτες.

Για καλύτερο και σταθερό αποτέλεσμα, εκτυπώστε τις κάρτες σε πιο σκληρό από το απλό χαρτί εκτύπωσης.

Design inspired by BootstrapMade