Τάνγκραμ

Τα τάνγκραμ βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τα σχήματα και τα χρώματα καθώς και να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους για να δημιουργήσουν εικόνες. Είναι ένα έξυπνο σύνολο επτά γεωμετρικών σχημάτων που αποτελείται από δύο μικρά τρίγωνα, ένα μεσαίο τρίγωνο, δύο μεγάλα τρίγωνα (συνολικά πέντε τρίγωνα), ένα τετράγωνο και ένα παραλληλόγραμμο.

Όπως τα τουβλάκια, τα τάνγκραμ μπορούν να διδάξουν στα παιδιά την έννοια του χώρου. Μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν γεωμετρικούς όρους και να αναπτύξουν μια ισχυρότερη ικανότητα στην επίλυση προβλημάτων.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να αφήσετε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους πολύπλοκα σχήματα. Αλλά παραδοσιακά, τα τάνγκραμ αντιμετωπίζονται ως παζλ. Δείχνετε στο παιδί ένα σχήμα σε περίγραμμα, έτσι ώστε οι "τα όρια" των σχημάτων να είναι κρυμμένα Στη συνέχεια, το παιδί προσπαθεί να αναδημιουργήσει το σχήμα χρησιμοποιώντας τα επτά κομμάτια.

Εκτυπώστε και κόψτε τα σχήματα ή αφήστε τα παιδιά να χρωματίσουν με χρώματα της δικής τους επιλογής τα κενά σχήματα. Ακολουθείστε τις προτάσεις για να φτιάξετε τις εικόνες ή αφήστε να παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ενώνοντας τα κομμάτια.

Για μία πιο απλή και πρώτη επαφή με τα τάνγκραμ εκτυπώστε τα φύλλα ζωγραφικής.

Design inspired by BootstrapMade