Αποτυπώματα φύλλων

Χρειάζεστε μια απλή δραστηριότητα για να κάνετε με τα παιδιά σας;

Τότε πρέπει να δοκιμάσετε τα αποτυπώματα φύλλων! Όλα τα παιδιά διασκεδάζουν στη φύση και θα λατρέψουν αυτή την απλή καλλιτεχνική δραστηριότητα!

Συλλέξτε μαζί με τα μικρά σας φύλλα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Μπορείτε να μιλήσετε για την αλλαγή των εποχών, γιατί τα δέντρα έχουν φύλλα και γιατί μερικά φύλλα αλλάζουν το χρώμα τους ή πέφτουν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να δεθείτε με τη φύση και να τους περάσετε σημαντικές γνώσεις.

Τόσο τα φρέσκα όσο και τα πεσμένα φύλλα θα είναι χρήσιμα για αυτή την δραστηριότητα.

Καλύψτε τον χώρο εργασίας τους με ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο ή με εφημερίδες. Προετοιμάστε μαζί διάφορα χρώματα στην παλέτα τους. Προσθέστε αρκετό νερό για να απλωθεί το χρώμα αλλά να μην τρέξει.

Δώστε τις οδηγίες: 

"Πάρε ένα φύλλο. Γύρισέ το έτσι ώστε η κάτω πλευρά να είναι στραμμένη προς τα επάνω. Βάψε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τοποθέτησε προσεκτικά το φύλλο, με τη βαμμένη πλευρά προς τα κάτω, στο χαρτί σου. Πιέσε σταθερά και αρκετά για να πάει το χρώμα από το φύλλο στο χαρτί. Βγάλε το φύλλο για να φανεί το αποτύπωμα».

Αφήστε τα μικρά σας να επαναλάβουν τη διαδικασία χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα και άλλα σχήματα φύλλων για να γεμίσουν το χαρτί με αποτυπώματα και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς. Μπορούν επίσης να βάψουν το φύλλο με δύο ή περισσότερα χρώματα για να καταλήξουν σε ένα πολύχρωμο αποτύπωμα!

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα υπέροχο έργο τέχνης!


Αποτυπώματα

Αποτυπώματα

Αποτυπώματα

Αποτυπώματα

Design inspired by BootstrapMade