Πολύχρωμο βραχιολάκι

Υλικά

  • Οικολογικά καλαμάκια σε διάφορα χρώματα
  • Λαστιχάκι ή κορδονάκι
  • Ψαλίδι

Διαδικασία

Αυτό το βραχιόλι από καλαμάκια αποτελεί μία εύκολη και φθηνή χειροτεχνία!

Πρώτα, κόψτε τα καλαμάκια. Ιδανικό για την εξάσκηση της δεξιότητας του ψαλιδιού, αλλά εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε εάν το μικρό σας είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει ψαλίδι.

Πόσα μπορούν να μάθουν τα παιδιά από αυτή τη δραστηριότητα! Πρώτα είναι υπέροχη για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας. Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν μοτίβα. Μπορούν να πειραματιστούν με τα μεγέθη των κομματιών που κόβουν. Μπορούν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό επιλέγοντας το χρώμα στα καλαμάκια. 

Καθώς παίζετε και δημιουργείτε, ταξινομείστε τα καλαμάκια ανά χρώματα. Μπορείτε να μιλήσετε για το μέγεθος, να μετρήσετε τα κομμάτια. Μιλήστε για ποια ομάδα έχει το μεγαλύτερο ή λιγότερο ποσό. Μιλήστε για ποιο βραχιόλι είναι μακρύ ή μικρό.

Εάν επιθυμούν να τα προσφέρουν ως δώρα, μιλήστε για το άτομο που θα λάβει το βραχιόλι. Για παράδειγμα, συζητήστε ποια χρώματα και τι αρέσει στο άτομο που θα πάρει ως δώρο το βραχιολάκι. Αυτό διδάσκει στο παιδί σας να σκέφτεται από την οπτική γωνία των άλλων. Τα διδάσκει επίσης να είναι γενναιόδωρο και να νοιάζεται για τους άλλους!


Πολύχρωμο Βραχιολάκι 1

Πολύχρωμο Βραχιολάκι 2

Πολύχρωμο Βραχιολάκι 3

Πολύχρωμο Βραχιολάκι 4

Design inspired by BootstrapMade