Καρτέλες με τα βασικά σχήματα

Όταν μιλάμε στα μικρά μας για τα σχήματα ξεκινάμε πάντα με τα πιο βασικά και πιο εύκολα. Μπορεί να τους παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθούν με τα σχήματα γι’ αυτό και είναι καλό να τους υποδεικνύετε παράλληλα αντικείμενα που γνωρίζουν ήδη και τους είναι οικεία  π.χ. η ρόδα από το αυτοκινητάκι είναι στρογγυλή σαν τον κύκλο, η τηλεόραση είναι σαν ορθογώνιο, η φέτα του ψωμιού που βάζουμε στο τοστ μας είναι τετράγωνη.

Εκτυπώστε τις δωρεάν καρτέλες! Θα γίνουν το απαραίτητο βοήθημά σας στην εκμάθηση όχι μόνο των βασικών σχημάτων αλλά και των χρωμάτων!

Οδηγίες για την χρήση του υλικού

Εκτυπώστε και κόψτε τις καρτέλες οι οποίες περιλαμβάνουν 4 σχήματα ανά σελίδα. Τα γκρι περιγράμματα θα σας βοηθήσουν να τις κόψετε όμορφα και με ακρίβεια. Με ερωτήσεις που περιγράφουν την κάθε εικόνα παίξτε με το παιδί και βοηθήστε το να μάθει τα πρώτα του σχηματάκια και να διευρύνει τις λεκτικές του ικανότητες.

Για καλύτερο και σταθερό αποτέλεσμα, εκτυπώστε τις καρτέλες σε πιο σκληρό από το απλό χαρτί εκτύπωσης. Θα μπορούσατε επίσης να τις πλαστικοποιήσετε για μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο αλλά προσοχή μην ξεχάσετε να κόψετε στρογγυλές τις άκρες ώστε να αποφύγετε τα πιθανά γρατζουνίσματα!

Design inspired by BootstrapMade